Monday, February 04, 2008

JOHN CHUCKMAN TRANSLATION: IN GREEK

Το πράγμα χωρίς τον εγκέφαλο

Από John Chuckman < chuckman@YellowTimes.org >
http://educate-yourself.org/cn/thingwithnobrain06may04.shtml
6 Μαϊ'ου, 2004

(YellowTimes.org) -- είχα μια δυσάρεστη στιγμή στο θάμνο ημέρας που αποφασίστηκε για να εξετάσει "τον αραβικό κόσμο." Είναι άτομο που μπορώ να σταθώ, έτσι όταν έρχεται η φωνή του στο ραδιόφωνο, το μεταστρέφω πάντα μακριά. Καλά, αυτή τη φορά επίσης μακριά μακριά και απαραιτήτως ακούστηκα μερικές προτάσεις, αυτές αρχίζοντας από "τους ανθρώπους στο Ιράκ πρέπει να καταλάβουν και πρέπει να καταλάβουν .."

Πρέπει; Η άλαλη υπεροψία των λέξεών του ζάλιζε. Πάνω από το κακώς-επιλεγμένο λεξιλόγιό του, το άτομο δεν ζήτησε συγγνώμη ποτέ όπως έμαθα αργότερα από το Διαδίκτυο. Εδώ ήταν ένας διοικητής που μιλά για την inexcusable βιαιότητα ενάντια στους ανίσχυρους φυλακισμένους που λένεων στα εκατομμύρια των ν ανθρώπων που πρέπει να καταλάβουν. Εδώ ήταν ένα παθητικά-ανεπαρκές άτομο που προσπεράστηκε έτσι από τα γεγονότα ότι αισθάνθηκε την ανάγκη να εξετάσει "τον αραβικό κόσμο," και τους έλεγε τι πρέπει να καταλάβουν.

Φυσικά, η απέραντη, ανεγκέφαλος υπεροψία του διαβιβάστηκε σε άλλους τρόπους. Εξέτασε το "αραβικό κόσμο" χωρίς τη χρησιμοποίηση των δικτύων ότι πολλοί ακούνε. Θέλησε μια ασφαλή έξοδο - χρηματοκιβώτιο, δηλαδή για τον και τη γνωστή ανικανότητά του να χειριστεί οποιαδήποτε ερώτηση πιό σύνθετη από "πώς Mom;" Απέφυγε σκόπιμα το Al Jazeerah, ένα δίκτυο που ρωτά τις σκληρές ερωτήσεις και στους του οποίου υπαλλήλους οι στρατιώτες του έχουν στοχεύσει σκόπιμα και έχουν σκοτώσει.

Αναρωτιέμαι πόσων ο νέος τρομοκρατών θάμνος έχει δημιουργήσει σε όλη τη Μέση Ανατολή; Φανταστείτε την οργή των νέων αραβικών ατόμων που βλέπουν τις εικόνες άλλων νέων αραβικών ατόμων με τα ύψη πίεσης τους στις τσάντες που χρησιμοποιούνται όπως το απόρριμμα μιας χυδαίας υπόγειας πορνογραφικής ταινίας; Μερικές από τις πιό φοβερές σκηνές δεν έχουν αναμφισβήτητα καμία φωτογραφία επειδή οι δράστες σχεδόν βεβαίως δολοφονήθηκαν. Ακόμα και οι χαμογελώντας κρετίνοι από τον bayous και backwoods της Αμερικής που φαίνεται στις δημοσιευμένες εικόνες ξέρουν καλύτερα από για να φωτογραφιστούν δεσμεύοντας τη δολοφονία.

Ως επί το πλείστον, οι ένοπλες δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών δεν μισθώνουν το είδος καθαρός-αποκοπής, Sir-rj'hnontas τα πρόσωπα αμετάβλητα χρησιμοποιώ ως εκπρόσωποι δημόσιος-σχέσεών τους. Χρειάζονται τους ανθρώπους που θα εκπαιδευθούν για να σκοτώσουν και να υπακούσουν τις κατατάξεις, και οι περισσότερες από τη δολοφονία πρόκειται να γίνουν στις φτωχές, απόμακρες θέσεις όπου οι φωνές των θυμάτων δεν ακούγονται ποτέ στην Αμερική.

Στρατιωτικοί recruiters γεμίζουν ένα καλό μέρος των ποσοστώσεών τους από τα πολλές μελαγχολικές τέλματα και τις τρώγλες της δημοκρατίας. Τους γεμίζουν με το είδος ανθρώπων που ειδάλλως να μην απασχοληθούν σε όλοι. Παίρνουν αναμφισβήτητα ένα δυσανάλογο μερίδιο των ανθρώπων που απολαμβάνουν και τον πόνο, το είδος ανθρώπων που βρίσκεται σε κάθε κοινωνία στη γη.

Δεν παίρνει μια μεγάλη προσπάθεια της φαντασίας να προσδοκηθεί τι θα συμβεί πότε δίνετε σε τέτοιους ανθρώπους μερικές εβδομάδες εκπαιδευτικός στα φονικά και λάμποντας παπούτσια και τις στέλνετε μακριά σε ένα απομακρυσμένο έδαφος όπως το Ιράκ, μια θέση τους της οποίας ανθρώπους μπορούν να καταλάβουν, και για τις οποίες ξέρουν μόνο τον ανενημέρωτο, προκαλώντας τα συνθήματα του Προέδρου τους.
Όταν ένα αξιοκαταφρόνητο ήθος poy όπως το θάμνο κάθεται άνετα στην καρέκλα δέρματός του και υπογράφει μια κατάταξη να εισβληθεί ένα απόμακρο έδαφος, είναι ακριβώς οι φρίκες της φυλακής Abu Ghraib αυτός απαραιτήτως εκδόσεις.

Θυμηθείτε τον υπολοχαγό Calley και τα αγόρια του που δολοφονούν ένα ολόκληρο χωριό στο Βιετνάμ; Εκείνο το καλό παλαιό αγόρι δεν δοκίμασε ποτέ τη σημαντική δικαιοσύνη μιας στιγμής. Υπήρξε πραγματικά μια βιαστική επιχείρηση για μια στιγμή στα αναμνηστικά Calley υπολοχαγών, ειδικά στο νότο.

Υπήρξαν διάφορες τέτοιες σφαγές που ανακαλύφθηκαν στο Βιετνάμ, και ένα μπορεί να αμφιβάλει ότι άλλες πήγαν άγνωστες. Ακόμα ήταν η σχισμή περίπου είκοσι-χιλίων λαιμών, συνήθως του χωριού ανώτεροι υπάλληλοι, από τα γενναία άτομα των ειδικών δυνάμεων. Αλλά ακόμη και τους ναζιστικός-όπως τη σφαγή δεν θα μπορούσε να συγκρίνει με την εργασία των ατόμων που πετούν τα αεριωθούμενα αεροπλάνα, αποκαλούμενοι πολεμικοί ήρωες ατόμων ακόμα στην Αμερική, άτομα που βομβάρδισαν συστηματικά και τις αμέτρητες πόλεις, χωριά, και αγροκτήματα, παράγοντας αρκετά θύματα για να θάψουν την πόλη της Ουάσιγκτον κάτω από ένα βουνό της μμένων σάρκας και του αδραχτιού, σχεδόν όλα τους πολίτες.

Κατά τη διάρκεια εκείνου του πολέμου, το ι μίλησε μιά φορά σε έναν αμερικανικό παλαίμαχο του παγκόσμιου πολέμου ΙΙ για τη φρίκη αυτό που πήγαινε επάνω. Μου είπε μια ιστορία. Ήταν σε ένα τραίνο με δύο άλλους Αμερικανούς και έναν γερμανικό αιχμάλωτο πολέμου. Ένας από τους Αμερικανούς έβαλε ξαφνικά το αυτόματο πιστόλι του στο ύψος πίεσης του Γερμανού και φύσηξε τους εγκεφάλους του έξω. Δεν είχε κανέναν λόγο και γέλασε ακριβώς μετά από να κάνει το.

Όπως έχω γράψει πριν, δεν μπορώ ποτέ να ξεχάσω κάποιο που ήξερα στο γυμνάσιο λέγοντας με για το πώς αυτός και οι φίλοι του θα συσσώρευαν σε ένα αυτοκίνητο και θα οδηγούσαν κάτω στο γκέτο μερικές νύχτες, δοκιμάζοντας τα "μειωμένα niggers" για την εύθυμη ψυχαγωγία της θέας τους που έτρεξαν για τις ζωές τους. Έχω συνδέσει πάντα εκείνη την επίπονη μνήμη με τα άτομα που βίασαν αργότερα και δολοφόνησαν τον τρόπο τους σε ολόκληρο το Βιετνάμ.

Δεν είναι ότι Αμερικανοί είναι χειρότεροι από άλλους ανθρώπους, είναι ότι είναι οι ίδιοι. Ακόμα ενθαρρύνονται συνεχώς για να σκεφτούν ότι είναι καλύτεροι - πιό προηγμένος, εκπαιδευμένος, περισσότερο αφιερωμένος στις δημοκρατικές και ανθρώπινες τιμές. Στις λέξεις του Προέδρου, "η Αμερική ξέρω τις προσοχές για κάθε ndividual." Καλά, εκτός από το γεγονός ότι εκείνες οι περιγραφές εγκαθιστούν στην καλύτερη περίπτωση μια μειονότητα Αμερικανών, που σκέφτονται ότι είστε καλύτεροι από οι λιγότερο τυχεροί άνθρωποι είναι μια εγγυημένη μέθοδος για την αδικία και τη φρίκη.
Σημειώνω ότι σε αυτήν την ημέρα ακόμη και οι περισσότερες φοβερές εικόνες των ιρακινών παιδιών που παραμορφώνονται και που σκοτώνονται με τον αμερικανικό βομβαρδισμό δεν δημοσιεύονται από το βασικό Τύπο του νομού. Πολλοί Αμερικανοί είναι συναισθηματικοί, και οι εικόνες των καταπληκτικών και παραμορφωμένων παιδιών να παραγάγουν τα αποτελέσματα που δεν επιδιώχτηκαν από εκείνους που τρέχουν τη χώρα, αλλά οι εικόνες φυλακών μπορούν να χαρακτηριστούν ως εξαίρεση, ως βλάβη μερικών κακών ανθρώπων που σπάζουν τους κανόνες.

Καλά, ποια κοινωνία δεν έχει τέτοιους κανόνες; Εκεί τίποτα ειδικό για την Αμερική επίσημα να αντιτάξει τα βασανιστήρια, την ταπείνωση, και τη δολοφονία. Ακόμα και οι δικτατορίες θέτουν δημόσια τέτοιους κανόνες, αλλά ποια κοινωνία όχι να παραβιάσουν τους κανόνες μόλις βυθίζει στη σαπρή επιχείρηση του πολέμου;
Ένας γαλλικός τηλεοπτικός σταθμός έχει λάβει μια τρεις-και-α-μισή μαγνητοταινία λεπτού από ένα αμερικανικό ελικόπτερο που λαμβάνεται τον περασμένο Δεκέμβριο. Υπάρχουν ένα πειραματικό και στρατιωτικό γκάγκστερ εν πλω, και συζητήσεις ανώτερων υπαλλήλων διαταγής τους σε τους σε ένα ραδιόφωνο. Ο αμερικανικός στρατιώτης πυροβολεί τρεις άοπλους Ιρακινούς, ένας-ένας, δεδομένου ότι ο διοικητής αποφλοιώνει τις κατευθύνσεις του σε τον. Το τρίτο άτομο προσπαθεί να κρύψει, και προσπαθεί έπειτα να σέρθεί μακριά, σαφώς πληγωμένος. Ο ανώτερος υπάλληλος τον διατάζει που σκοτώνεται, και είναι γρήγορα.

Θυμηθείτε τις συνομιλίες ραδιοφωνικής μετάδοσης των αμερικανικών πιλότων κατά τη διάρκεια της πρώτης σύγκρουσης κόλπων δεδομένου ότι και βομβάρδισαν τα μίλια των ιρακινών στρατιωτών που πιάστηκαν σε μια μαρμελάδα κυκλοφορίας ενώ υποχωρώντας από την πόλη του Κουβέιτ; Ακούσαμε τις λέξεις, σαφώς προφορικές με την ίδια αίσθηση της διασκέδασης που άκουσα δεδομένου ότι ένα νέο άτομο στο Σικάγο, "αυτό είναι όπως το shootin" ψάρια σε μια κάννη!" ραδιοφωνική μετάδοση στην τηλεόραση χωρίς οποιαδήποτε σχόλιο ή κριτική από τους εκφωνητές ή τους πολιτικούς.

Σε αυτήν την ημέρα, δεν υπάρχει καμία εξέταση στην εξαφάνιση περίπου τρεις χιλιάες φυλακισμένων στο Αφγανιστάν. Μια ευρωπαϊκή αποδεικτική ταινία προτείνει έντονα την αμερικανική συνενοχή στη μαζική δολοφονία τους έξω στο επιδόρπιο από μερικούς από τους πιό τραγελαφικούς πολεμάρχους με τους οποίους οι ΗΠΑ συνδέθηκαν. Οι φυλακισμένοι σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες οδηγήθηκαν, εργάζονται μετά από τη batch, που γεμίστηκε στα φορτηγά, μέσω μιας ήλιος-ψημένης αγριότητας, που ασφυκτιά στην θερμότητα ενώ αμερικανικά στρατεύματα που πρόσεξαν αδρανώς.
Μην ξεχάστε τις λέξεις του Donald Rumsfeld σχετικά με τους φυλακισμένους στο Αφγανιστάν. Είπε δημόσια ότι όλοι οι ξένοι μαχητές που συλλαμβάνονται πρέπει να σκοτωθούν ή να περιτοιχιστούν μόνιμα μακριά. Σκέφτεστε ότι το είδος ηγεσίας να επηρεάσει τις τοποθετήσεις σέρνεται οι διάδρομοι των στρατιωτικών φυλακών με τους ανθρώπους στο έλεός τους;
Οι πόλεμοι είναι μια εντελώς ακάθαρτη επιχείρηση, και, εκτός αν είστε διαφθαρμένοι, δεν τους αρχίζετε. Ο θάμνος είναι αρμόδιος για αυτό που έχει συμβεί στο Ιράκ και το Αφγανιστάν τόσο σίγουρα όσο και οι γερμανικοί ηγέτες ήταν αρμόδιοι για τις πράξεις των στρατιωτών τους κατά τη διάρκεια του παγκόσμιου πολέμου ΙΙ.

Θ*Ιοχν Chuckman

[ Θ*Ιοχν Chuckman είναι προηγούμενος κύριος οικονομολόγος για μια μεγάλη καναδική επιχείρηση πετρελαίου. Έχει πολλά ενδιαφέροντα και είναι ισόβιος σπουδαστής της ιστορίας. Γράφει με μια εμπαθή επιθυμία για την τιμιότητα, τον κανόνα του λόγου, και την ανησυχία για την ανθρώπινη ευπρέπεια. Είναι μέλος κανενός πολιτικού συμβαλλόμενου μέρους και παίρνει την εξαίρεση σε αυτό που έχει κληθεί πολιτισμό της Αμερικής το "της καταγγελίασ" με τη συνήθειά του μείωσης κάθε σημαντικού ζητήματος σε ένα μη παραγωγικό όρισμα μεταξύ δύο simplistically καθορισμένων ομάδων. Θ*Ιοχν άφησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ως φτωχό νέο άτομο από τη νότια πλευρά του Σικάγου όταν επιβιβάστηκε η κυβέρνηση στη δολοφονία των εκατομμυρίων Βιετναμέζος στο έδαφός τους επειδή συνέβησαν να αγκαλιάσουν τις λανθασμένες οικονομικές πίστεις. Ζει στον Καναδά, ο οποίος είναι τρυφερός της κλήσης "του peaceable βασίλειου." ]

Θ*Ιοχν Chuckman ενθαρρύνει τα σχόλιά σας: chuckman@YellowTimes.org

Το YellowTimes.org είναι διεθνείς ειδήσεις και δημοσίευση άποψης. Το YellowTimes.org ενθαρρύνει το υλικό του για να αναπαραχθεί, ανατυπωμένος, ή η ραδιοφωνική μετάδοση υπό τον όρο ότι οποιαδήποτε τέτοιαδήποτε αναπαραγωγή προσδιορίζει την αρχική πηγή, συνδέσεις Ιστού http://www.YellowTimes.org. Διαδίκτυο σε http://www.YellowTimes.org εκτιμάται.

Θα συμπαθούσατε να λάβετε τα επίλεκτα άρθρα YellowTimes.org μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου;
Σε αυτή την περίπτωση, θα λάβετε μια Δευτέρα, την Τετάρτη και την Παρασκευή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από YellowTimes.org. Αυτό το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο περιέχει το ένα άρθρο χαρακτηριστικών γνωρισμάτων που περιλαμβάνεται στο σώμα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Θα σας παρασχεθούν έπειτα οι περιγραφές και οι συνδέσεις άλλων άρθρων που δημοσιεύονται σε YellowTimes.org από την τελευταία αναπροσαρμογή ειδήσεων.

Σημάδι επάνω κατωτέρω!